Penkios didžiausios grėsmės šiltnamiui

Jaukus šiltnamis prie namoJeigu sode yra tik vienas nedidelis vienos lysvės šiltnamis, tada ir šitlnamių bėdos nėra tokios svarbios, nors visgi norėtųsi, kad iš daigų išaugtų daržovės, o ne stagarai. Tačiau tada, kai šiltnamiai kaina skaičiuojami pramonine, kenkėjai ir įvairios šiltnamių problemos gali tikrai sugadinti verslo planus. Todėl pramonėje šiltnamiai kaina skaičiuojami ir investicine – kiek investuosi į priežiūrą, apsaugą, kiek gausi pelno iš derliaus. Štai penki didžiausi kiekvieno šiltnamio priešai, galintys taip pakenkti, kad šiltnamis taps tikrai ne pačia derlingiausia ir daugiausiai jums daržovių suteiksiančia vieta.

Sausra

Sausra būna ne tik Afrikoje, bet ir ūsų šiltnamyje, ir kaip Afrikos dievas, jūs esate atsakingi už tą sausrą. Jeigu lauke nelyja, tai tereiškia, kad galbūt sutriks kapiliarinis jūsų šilntamio drėkinimas, naudojantis lietaus vandenį. Tačiau jūsų pačių pastangos laistyti šiltnamį neturėtų kažkur pranykti. Jūs vis tiek turėtumėte galvoti, kaip šiltnamį sutvarkyti, kaip padaryti, kad jis gerai veiktų, kad jame viskas augtų, o ne džiūtų. Paprasčiausiai turite jį reguliariai laistyti. Jeigu yra labai karštas oras – tada drėgmės išgaruoja daugiau, tada ir lieti reikia smarkiau.

Parazitai

Parazitų išvengti arba atsikratyti galima tiesiog naudojant tam tikrą chemiją. Aišku, ne kiekvienas žmogus tos chemijos nori, dėl to galima naudoti ne tik ją, bet ir rankomis rankioti parazitus, gaudyti juos sukuriant paprastus spąstus. Pavyzdžiui, sraigėms, šliužams ir turkliams gaudyti galima padaryti specialią duobę, į ją primesti saldaus komposto, o kai visi susirinks puotauti – sunaikinti tuos gyvius. Aišku, pramonėje niekas neturi tiek laiko, todėl efektyviausia tampa tiesiog chemija, reikalinga parazitams naikinti.

Piktžolės

Tam, kad neaugtų piktžolės, taip pat yra specialių chemijų, tačiau norint užsiauginti kuo labiau ekologišką produktą, jums reikėtų tiesiog ravėti jas rankomis. Aišku, ir dirva, kurioje viskas auga, turi būti atitinkama. Ne kokia nors buvusi pieva, o gera juoda žemė, kurioje nėra privisę daug parazitų kiaušinių, kurioje taip pat nėra ir daugybė šaknų, kurios atsinaujina ir virsta žolėmis. Nauja, trąšų kupina žemė priims jūsų daržovių sėklas ir išaugins jas. O piktžoles vieną po kitos tiesiog išrausite.

Nederlinga žemė

Kita didelė problema šiltnamiams – nederlinga žemė. Dėl to visada turite žiūrėti, kur jį statote, ir patręšti.

Pavėsis

Žiūrėdami, kur statomas šiltnamis, taip pat stenkitės jo ir nestatyti pavėsyje. Juk pavėsis yra pats blogiausias dalykas šiltnamiui.

Palikite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *