Vasaros išbandymas: svorio metimas

Arnas (vardas pakeistas) savo didžiausią gyvenimo žygdarbį pradėjo nuo to, kad nusipirko svarstykles internetu. Kaip jis pats sako, anksčiau negalvodavo apie tai, kad reikės svertis, jis net neplanuodavo to daryti. Šią vasarą, iširus nesėkmingiems santykiams, jis visgi nusprendė pagaliau pats pradėti keisti save. Pirmas jo planas buvo išdrįsti pasisverti, o tada pradėti mesti svorį.

Rodikliai

SvarstyklesPirmiausiai jam teko užsisakyti svarstykles internetu. Nenorėjo svertis pas nieką namuose, svečiuose, kad nesusigadintų sau nuotaikos. Tada suprato, kad jam reikia pasistengti susigalvoti strategiją, ką jis darys, kai pamatys savo svorį. Juk tikrai baisu pradėti žvelgti savo didžiausiai baimei, didžiausiam priešui į akis. Taigi, jis pirmiausia sugalvojo lieknėjimo planą, pirmas dvi dienas pabandė jo laikytis. Ir tik trečiąją dieną, kai jau žinojo, kad gali bent jauneišgraužti dėl to, ką darė paskutines kelias dienas, jis pagaliau pasisvėrė. Svarstykles internetu atvežė kurjeris, jis jas išbandė, ar tikrai veikia. Tada sužinojo savo svorį – virš 100 kilogramų. Suskaičiavo, kad reikia numesti bent 30, kad jaustųsi gerai, sveikai, gražiai.

Mityba ir sportas

Pagrindinis jo svorio pakeitimo ir naujo gyvenimo planas apėmė mitybos ir sporto pakeitimus gyvenime. Jeigu anksčiau jis niekada nesportavo, tai dabar pradėjo prisiversti tai daryti kelis kartus per savaitę, vėliau ir kiekvieną dieną. Bent po truputį pajudėti. Tam įtaką padarė ir įsigytas šuo – dėl jo kasdien išeidavo pasivaikščioti, nes šuo to norėdavo. Ir šiaip atsirado didesnė motyvacija vis kažkur išeiti, pabūti, kažką pamatyti.

Su mityba jis susitvarkė lengvai. Pirmiausia, atsisakė užkandžių. Kaip pats sakė – anksčiau neįsivaizduodavo nė dienos be užkandžių. Tiesiog kiekvieną dieną būtinai įsimesdavo kažką į burną ir kažką suvalgydavo. Kitaip nieko negalėdavo daryti. Jam reikėdavo kaskart dirbant stengtis kažką valgyti, kramsnoti, kramtyti, tai tarsi leisdavo susikaupti. Bet tada blogai tai, kad valgant imi nekreipti dėmesį į tai, kuo maitiniesi, ir tiesiog suryji viską net nejausdamas. Taigi, jisatsisakė visų riešutų, bulvių traškučių ir pan. Be to, jis taip pat ir pradėjo vartoti kaip užkandžius tarp valgymų morkas bei obuolius. Dar jis susireguliavo mitybą – valgo dabar 5 kartus per dieną, ne mažiau, ir ne daugiau. Po nedideles porcijas, sveiką maistą. Svoris kaip matant ėmė kristi, o svarstyklių parodymai – vis labiau džiuginti. Taip jis pasiekė, ko norėjo.

Palikite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *